čtvrtek 28. února 2019

Zkoušeli jste někdy v přítomnosti svého dítěte meditovat?

Zkoušeli jste někdy v přítomnosti svého dítěte meditovat?


Já ano.  V případě když je dítě "nezvladatelné", hysterické atd... Prostě si vyžaduje vaší pozornost, vaší energii, kterou pak živí své "démony" a tím se spouští znovu a znovu vzorec, jenž zapříčíní právě ono výše zmíněné chování.
Tím, že vaše energie je směřována právě tímto směrem - směrem k hysterickému dítěti (nebo např. dítěti, které se neustále a dokola ptá na tatáž otázku, příčemž jasně zná odpověď - jeho neustále dotazování směrem k vam tatáž otázky, je výsledkem toho, že jsme již někdy v minulosti polevili a znovu a znovu jsme mu (jakýmkoliv způsobem svou energii věnovali - skrze tento typ jeho dotazování - nebo chcete-li, vycuvávání) a tím pádem, když dostane naší energii, která už jde přes naše hranice, začneme se i my cítit frustrování a být např. hysterický či prostě jen unavení z toho, že svou pozornost (tedy energii), dáváme tam, kde pro ni "není" místo.
Tím, že se sklidníme, zůstaneme samy v sobě, dítě necháme plakat, hysterčit, neustále se ptát na tatáž dotaz atd. (v případě pokud jsme  mu už svou láskyplnou - srozumitelnou odpověď na danou věc dali, pokud ne, zkuste dítěti dát přesnou odpověď na to, co potřebuje znát - tzn. aby znalo skutečnost), svou energii (mysl) směřujte k sobě. Tzn. např. soustředěná mysl na dech. Veškerá pozornost je mířená na vás.
A vězte tomu, dítě se opravdu zklidní.....
Naučte se znát své hranice.
Vy samy v plné síle, jste pro sebe (i pro své dítě) to nejdůležitější, co máte, má.


Buďte jako sova,  moudrý rádce který dohlíží na všechno učení a vědění skrze sám sebe.

(dotazy jako komentář pod článek - v dalším článku můžu odpovědět)


T. M.

Žádné komentáře:

Okomentovat